Re: spolupracující osoba
Já tedy nevím,ale když manželku přihlásíte ne všech institucích jako OSVČ zajímalo by mě tedy zda budete platit zdr.soc. 2x.Když manželka má zaměstnání je nutné si ji takto přihlašovat? Myslím,že když má manželka práci a není doma tak nemůže být spolupracující osoba nebo může? Mám taky takový problém a zajímalo by mě to.
Přihlásit musíte, spolupráci bude mít jako vedlejší činnost,nebude platit zálohy, ale bude muset za dobu spolupráce podávat daňové přiznání i přehledy. V daňovém přiznání bude mít příjmy ze závislé činnosti a část,P a V, kterou na ni převedete/max.50%/.
Já takto spolupracovala 4 roky.
Děkuji paní Dano a ještě se zeptám zálohama myslíte soc.a zdr. že? No jo,ale mě končí v květnu mateřská a rádá bych byla jen u manžela jako spolupracující osoba,to už budu muset zálohy platit jako manžel? Když tedy nebudu nikde zaměstnaná jen u manžela.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 2. 2008 20:27
Prosím o radu, musím někde přihlásit manželku jako spoluparcující osobu? Je zaměstnaná a zároveň mi pomáhá v podnikání. Děkuji.