Starobní důchodce - DPP - prohlášení

• (neregistrovaný)

20. 2. 2008 6:36

Dobrý den,

mohu dát podepsat Prohlášení poplatníka daně z příjmů FO ze ZČ a z funkčních požitků starobnímu důchodci, který u nás má na určitou dobu v měsíci únoru uzavřenou Dohodu o provedení práce? Od letošního roku mají i starobní důchdoci nárok na slevu poplatníka, tj. 2.070,--Kč/měsíc. Já bych mu Prohlášení dala podepsat, aby měl slevu na dani. Musí mi něco doložit, že je starobní důchodce, nebo stačí jeho čestné prohlášení, že po zbylou dobu měsíce února, na kterou není DPP sepsána neměl žádné příjmy a nemá u jiného zaměstnavatele podepsané Prohlášení? Děkuji předem za názor.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 2. 2008 9:03

xy (neregistrovaný)

Re: Starobní důchodce - DPP - prohlášení
      dejte si podepsat čestné prohlášení, že nemá jiného zaměstnavatele, kde by měl podepsané daň.prohl.
      (on by správně neměl podepsat daň.prohl. na více místech, ale tím, že máte jeho čestné prohlášení prokážete, že jste ho na tuto skutečnost upozornila)
      je to můj názor, ale myslím si, že to v rozporu se zákonem není, navíc kdyby došlo k nějakému problému, tak alespoň máte v ruce něco, že jste ho na nemožnost mít podepsané daň.prohl. na více místech upozornila (pokud to mít nebudete a bude se řešit tento problém např. při kontrole FÚ, důchodce to určitě zapře, že jste ho na to upozornila)
      z DoPP se neplatí ZP (ani SP), tak žádné potvrzení o pobírání důchodu nepotřebujete, když Vám ho dodá, tak si ho založíte
      ani nepotřebujete vědět, zda je ve starobním důchodu řádném nebo předčasném, protože na DoPP může pracovat i při předčasném důchodu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).