Re: Rozvaha - prosím poraďte
Zkontrolovat poč.stavy k 1.1.07.Správně otevřen zisk 701/431 a co ta ztráta z roku 2006? je 429/701? Další datum např.březnové - po schvál.valnou hromadou umořit ztrátu tak, jak píšete 431/429.
Vše mám jak píšete, i PS ztráty 429/701, a dokonce mi sedí PS v rozvaze - (jen Rozvaha), kterou si vytisknu v r. 2007 - tak se aktiva a pasiva rovnají, ale když si vytisknu Rozvaha v zjedn. nebo v pln.rozsah., tak mi Pohoda hlásí, že se nerovnají aktiva celkem a pasiva a z těch výkazů je to zřejmé, tak jsem z toho jelen, zkusíte mi ještě poradit?
Dělala jste poč.stavy dle výkazu rozvahy, který Vám byl předán? Já bych zkusila ještě ručně odkontrolovat ten původní formulář a pak nevím, zda nebude chyba někde v nastavení , ale je to nepravděpodobné. a rozdíl je na straně pasiv, kde zřejmě chybí ten zisk min.období, aktiva jsou vyšší.
zkusíme ještě jeden pokus. vezměte daň.přiznání za daný rok /2006/a originály výkazů rozvahy a výsledovky k 31.12.2006. Dań se počítá mimoúčetně a pak se promítne do UCE. Musí být následující návaznost
1/ předpis daně za běž.činnost 591/341 -totočíslo uvedené v daň.přiznání musí být zároveň v rozvaze/341/ a výsledovce/591/ k 31.12.2006
2/ vazba mezi rozvahou /výsledek hospodař.běžného účet.období/a výsledovkou /výsledek hospodař.za účet.období /- čísla musí být totožná - tj. zisk již po zdanění .
Přiznání 2006 zisk 800tis. to figuruje i v rozvaze a výsledovce jako zisk. a je to ř.10, dále pod pís. E se odečítá část ztráty z r. 2005, asi přes 900tis. a dále jsou všude na příznání nuly, tudíž žádná daň se neodváděla......a nebyl tedy předpis daně....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 2. 2008 14:57
Prosím nesedí mi v rozvaze v pl.rozsahu ř. 1
Aktiva celkem - minulé období s řádkem 67 Pasiva celkem minulé obodí. Nesedí to o částku zisku, který vyšel v minulém daň. přiznání. Minulé daň. přiznání dělala jiná firma, já jsem to jen převzala a zpracovala jsem počáteční stavy..
Asi mám někde chybu, nevím kde, pracuju v Pohodě.Poradíte někdo? Děkuji všem.