Re: OSVČ přehled OSSZ a vedl.činnost
Zkuste použít místní šablonu. Myslím že, v měsících 1-10 bude považován za osobu hlavní a v 11,12 za vedlejší. Do desátého měsíce mu vznikne nějaký minimální vyměř.základ z hlavní činnosti, který by se snižoval vzhledem k neschopence, takže dle mého názoru by nevznikla povinnost soc.poj.
Re: OSVČ přehled OSSZ a vedl.činnost
pro:alli
především moc děkuji za odpověď, už jsem se ptala i na OSSZ, skutečně se bude 1-10 považovat za hlavní. Proč si ale myslíte, že z důvodu neschopenky po tuto dobu by se nemuselo platit minimum?
Ráda bych se tomu vyhla, bohužel to zatím vypadá tak, že min. se bude muset doplatit.
Děkuji a zdravím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 2. 2008 17:18
Dobrý den,
prosím potřebovala bych poradit. Mám OSVČ, podniká po celý rok, přitom byl 1-10 měsíc práce neschopen ze zaměstnání s příjmem 90 000Kč, 11-12 pobírá částečný invalidní důchod.
Jedná se mi o to, zda je možné podnikání uznat jako vedlejší. Sice nedosáhl příjmu 96000/rok, ale poměrnou částí za 10měsíců, by se do této hranice vešel. Je možné takto postupovat?
Díky za radu