Výdaje % 1. rok po přechodu z DE

• (neregistrovaný)

20. 2. 2008 20:49

V předchozích letech se zde velmi obšírně řešil přechod z DE na uplatňování výdajů procentem.

Nedořešil se však jeden problém, a to z jaké částky uplatňovat výdaje procentem první rok po přechodu.

buď
    1. ze všech příjmů - a o pohledávky dodaněné v předchozím roce upravit základ daně v tabulce E
    nebo
    2. z příjmu již sníženého o dodaněné pohledávky.

Řeším teď daňové přiznání, kde při použití prvního způsobu mi vychází daň v letošním roce o 70 tis. nižší. Navíc by příjmy a výdaje uvedené v DP souhlasily i s přehledy pro PSSZ a zdr. pojišťovnu.

Protože se jedná o tak vysokou částku nechce se mi riskovat, ale také nechci poškodit klienta.
    Proto by mě zajímalo, jestli jste se už někdo dopídil nějakého podloženého řešení, případně prošel kontrolou, protože já jsem žádný závazný názor jsem k tomuto problému nenašla (a sama si dokážu zdůvodnit oba způsoby).

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 2. 2008 23:04

V. (neregistrovaný)

Re: Výdaje % 1. rok po přechodu z DE
      Za 2) Dodaněním se tyto příjmy zařadily do roku, ve kterém se k nim vztahovaly výdaje uplatněné v prokazatelné výši !!! Proto se dodaňovalo!Nemůže nyní tvořit další výdaje %

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).