Placení daně

• (neregistrovaný)

21. 2. 2008 6:33

Dobrý den, prosím o radu.... mám HPP kde si platím ZP i SP a podepsala jsem prohlášení... V roce 2008 jsem dostala možnost si odpoledne přivydělat v jiné firmě cca 3000,- BUdu z toho muset platit 15% daň? Jak po roce 2008? Budu podávat daňové přiznání? Nebo když jde o příjem do 5000,- tak nemusím platit daň? ZP a SP odpadá, to si platím v plné výši.. nic doplácet není třeba. Půjde asi o 10 hodin týdně. Co bude lepší Dohoda o pracovní činnosti? Asi napřed ano, a pak po 150 hodinách sjednat smlouvu na zkrácený úvazek? Moc děkuji za rady!!!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 2. 2008 7:23

xy (neregistrovaný)

Re: Placení daně
      >Dobrý den, prosím o radu.... mám HPP kde si platím ZP
      >i SP a podepsala jsem prohlášení... V roce 2008 jsem
      >dostala možnost si odpoledne přivydělat v jiné firmě
      >cca 3000,- BUdu z toho muset platit 15% daň?
      Jak po
      >roce 2008? Budu podávat daňové přiznání? Nebo když jde o
      >příjem do 5000,- tak nemusím platit daň? ZP a SP
      >odpadá, to si platím v plné výši.. nic doplácet není třeba.
      >Půjde asi o 10 hodin týdně. Co bude lepší Dohoda o
      >pracovní činnosti? Asi napřed ano, a pak po 150 hodinách
      >sjednat smlouvu na zkrácený úvazek? Moc děkuji za
      >rady!!!

v tom druhém zaměstnání (odpoledne) nemůžete již podepsat daň.prohlášení, proto bude odváděna daň srážková 15%, ta je konečná - nejde do ročního zúčtování (ale pokud pobíráte např. přídavky na děti, tak tento příjem musíte nechat potvrdit)
      pokud v tomto druhém zaměstnání budete mít sjednanou dohodu o provedení práce (do 150 hod./rok), tak Vám bude jen daněna srážkovou daní 15%,
      pokud budete mít ihned sjednanou dohodu o prac. činnosti, budete mít sráženo SP, ZP - z výdělku, kterého dosáhnete (ale z hlavního zaměstnání budete muset přinést potvrzení, že u nich dosahujete alespoň minim. VZ pro ZP) a bude daněno také srážkovou daní 15%
      pokud se s tímto zaměstnavatelem dohodnete, je možné mít sjednanou nejdříve dohodu o provedení práce a po 150 hod. odpracovaných sjednat dohodu o prac. činnosti

• 21. 2. 2008 7:38

Jana (neregistrovaný)

Re: Placení daně
      Moc děkuji, jestli tomu teda dobře rozumím je to úplně jedno vždy budu platit 15% daň...??? A prosím co po roce 2008, budu muset podat daňové přiznání, nebo budu moci zase ve svém hlavním pracovním poměru podepsat prohlášení?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).