Re: daňový odpočet na děti
Já to jen trochu doplním - záleží taky na tom, jak bylo o péči o děti rozhodnuto, komu byly svěřeny do péče. Dnes jsou děti často svěřovány do společné nebo střídavé péče obou rodičů a pak by každý z rodičů mohl uplatnit daňové zvýhodnění po část roku. Je to složitější, jen jsem chtěla upozornit na možnost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 2. 2008 9:21
Zdravím!..můžete mně poradit?.Jsem rozvedený od října 2007,mám dvě děti 5 a 14,manželka je plně invalidní a neuplatňuje daňový odpočet na děti,je možné,jak mně tvrdí účetní,že Já nemám nárok na odpočet na děti,jen proto,že se mnou nežijí ve společné domácnosti!...cítím to jako diskriminaci...možná to vypadá,že jsem lump,ale není to tak,manželka utekla za jiným,a Já se snažím řádně starat o děti,příjde mně to nespravedlivé, ty peníze bych mohl utratit na děti...prosím o pomoc...Honza