Re: Prosím o radu mzdové účetní
Já bych to vyřešila tak, že vzniklý rozdíl bych dala jako ostatní příplatky ke mzdě /nebo doplatek předešlé mzdy/ záleží jaký máte program. Tímpádem částka se promítne do superhrubé mzdy a odvody na SP, ZP a daň budou zprávně. Nezabývala bych se opravou minulé mzdy. Naďa
Paní Naďo, takže pokud to správně chápu tak rozdíl mezi chybně spočítanou HM za leden a HM ve takové výši jaká měla původně být, dám zaměstnanci do mzdy za únor formou ost. příplatku před zdaněním. A ještě prosím jeden dotaz, zda při ročním zúčtování daně za rok 2008 musím v lednu a únoru rozdíly v odvedené dani zohlednit nebo uvedu tak jak bylo spočítáno.Děkuji.
v únoru dáte doplatek mzdy za leden (je možné dát mínusem, to co bylo špatně a plusem to, co mělo být správně) - ono se to v programu společně se mzdou za únor spočítá, správně spočítá SP, ZP a zdaní
na daň v ročním zúčtování to vliv nemá, nic nebudete nijak přepočítávat nebo já nevím, co byste s tím chtěla dělat (necháte to tak, jak je) - protože v celoroku (za leden + únor) v součtu dostal to, co měl
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 2. 2008 10:01
Ve mzdě za měsíc leden jsem zaměstnanci z důvodu nevygenerování svátku v účetním programu proplatila svátek jako by byl v práci, tzn. ne průměrem, ale hodinovkou, což jsem bohužel zjistila až po uzávěrce mezd. Příští měsíc bych měla rozdíl zaměstnanci doplatit a opravit rozdíly vzniklé na zálohové dani a také bych asi měla opravit soc. a zdr. pojištění z důvodu navýšení hrubé mzdy na superhrubou. Poradíte mi prosím jak provést a co všechno opravit?