Re: Podepsané prohlášení
Prosím, ve kterém § je uvedeno, že poplatník který nepodepsal v roce 2007prohlášení poplatníka , neměl jiného zaměstnavatele a mzda byla vyšší než 5.000,- Kč musí podávat daňové přiznání?
Děkuji
Tazatelka píše, že měl postupně dva zaměstnavatele, jednoho do 9 -tého a druhého od 10- tého.20 % měl proto, že neměl podepsané prohlášení a mzda byla pravděpodobně vyšší než 5.000,- Kč.Proto jsem se ptala, proč podle vás by měl podávat dańové přiznání, když současně neměl dva zaměstnavatele.
Ale on měl podepsáno, jeho platnost prohlášení vlastně končila skončením pracovního poměru. Jenomže tazatelka to danila 20 %, přestože měl podepsáno. Podle mého názoru je to mnohem menší chyba, než kdyby mu poskytla 2x slevu. Ten člověk dostane 2 potvrzení o příjmech kde bude na jednom do 9.9. a na druhém od 10.9. takže PP budou navazovat. To, že těch pár dnů nebyl daněn podle tabulek, ale 20 % se v té celkové sumě ztratí. Já myslím, že by to byla veliká náhoda, kdyby na to někdo přišel. A jestli, tak ten rozdíl asi nebude tak závratný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 2. 2008 10:50
Dobrý den, mám problém. Lze podepsat v jednom měsíci u dvou zaměstnavatelů prohlášení na uplatnění slevy na poplatníka, když u jednoho dělal do 9.9.2007 a u nového byl zaměstnaný od 10.9.2007. Asi jsem udělala chybu. U toho do 9.9.2007 jsem jim slevu na dani neodečetla, danila jsem min 20% a teď nevím jestli je to dobře, jestli jim u nového zaměstnavatele můžu udělat roční zúčtování nebo si musí podat přiznání :(
Renata