Re: podílové listy-spěchá!!
Když si tyto pod.listy společníci koupily,tak jsem nad tím seděla dost dlouho.Pěkně jsem je proklínala.Je to pěkně zamotané třeba vám poradí někdo jiný líp.
No právě, že k tomu pořádně nic není, obvolala jsem všechny známé daň. poradce, nikdo mi není schopen poradit, tak už nad tím 2den sedím od rána do večera a stále nejsem schopná rozhodnout o jaký typ cenného papíru se jedná- od toho se pak pochopitelně odvíjí zaúčtování. Našla jsem jen další článek r.2007- kde hovoří o trvalém snížení reálné hodnoty, a stanovisko MF z r.2005 k problematice oceň.rozdílů.
>>>>>Vždy k 31.12. účtuji 069/414
>>>>
>Nevím, jestli není pozdě, ale podílový list je CP,
>proto bych ho účtoval na 063 (063/414)
Děkuju za radu, už jsem to vyřešila, zaúčtovala, závěrka je hotová- pro tento případ jsem použila zaúčtování 063/414- oni mi letos navíc z toho ještě kus prodali, takže jsem rozpočítávala rozpouštění 414 a částečný prodej na 063. Jinak k tomuto problému jsem našla článek www.ucetnisvet.cz -cenné papíry v účetnictví a daních ze dne 30.8.2007- zdroj Účetnictví v praxi č.8/2007. Dle mě je rozhodující, zda jsou obchodovatelné na veřejné burze!!
Díky za radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 2. 2008 11:38
Prosím o radu:
s.r.o. ke konci r.2007 zakoupila podílové listy v otevřeném podílovém fodu. Podle stavového výpisu k 31.12.2007 došlo k výraznému poklesu hodnoty podílových listů.
1) kam tyto podílové listy zaúčtovat - 063,069 nebo 257 ??
2) přecenit na reálnou hodnotu k 31.12.2007 výsledkově nebo rozvahově? pokud výsledkově - jedná se skutečně o daňové náklady??