Re: DE-opravdu mi neporadíte?
zpracujete DP, které označíte jako dodatečné - příjmy a výdaje necháte původní, ale onu fakturu dodaníte "pomocí tabulky E" na str.2 DP, jako úpravu zvyšující rozdíl mezi příjmy a výdaji.. dále vypočtete novou daň a rozdíl mezi původní a novou vykážete v 5.oddílu DP. Jenom pro informaci, vloni jsem toto dělala několikrát a náš FÚ chtěl po mě dodatečné DP na formulářích platných pro rok, který jsem opravovala, takže u nás by to chtěli za rok 2006 na formuláři vzor 13.
Re: DE-opravdu mi neporadíte?
Řešila jsem stejný problém. Nakonec jsem se obrátila přímo na FÚ.
Pokud máte pohledávku z roku 2006 a uvedla jste jí do tabulky D-přílohy č, 1 DP r. 2006 jako pohledávku, musíte udělat Dodatečné DP za rok 2006, tzn-tam zvýšite právě příjmy o tuto pohledávku a vypočítáte novou daň a doplatíte, bude-li co. U přehledů pro OSSZ a ZP se nic nemění.
DP za rok 2007 s výdaji v % uplatníte tuto stejnou pohledávku v řádku 106. a tak si snížíte za rok 2007 onen příjem této pohledávky (která, poku byla zaplacena v r. 2007 se stala vaším příjmem) Jinak do ř. 101. veškeré příjmy (včeteně této pohledávky) do ř. 102. % výdajů z příjmů atd.
Do přehledů pro OSSZ a ZP postupujete jako obvykle-tzn. Do příjmů ř. 101 do výdajů 104+106 a tak vám vyjde DZD shodný s tím, co uvádíte do ř. 37. Snad jsem to vysvětlila tak, aby to bylo pochopitelné. Já se s tím taky natrápila-dělala jsem to letos poprvé a odpovědi na tomto DF mne neuspokojily.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 2. 2008 12:24
Dobrý den,za r.2006 jsem v DE uplatnila skutečné výdaje a přecházela jsem do r.2007 s jednou fakturou vydanou neuhrazenou (1 000kč).Nyní za r.2007 chci uplatnit výdaje %.Musím tedy podat opravné DP za r.2006. Jak mám vyplnit to opravné DP,mám si příjmy zvednout o 1000Kč a celé ho zpracovat znovu??Poraďte prosím..