Re: Starobní důchodce
Jestli budou opočítat SP a ZP, zaleží na základě čeho bude příspěvek vyplacen. Co se táká daně, tak skutečně, pokud jí v 2008 srazí daň z příjmů a ta nepřekročí 24840,00 Kč, pak jí bude vrácena při ročním zúčtování v 2009. Jako důchodve má totiž od 1.1.2008 nárok na slevu na dani jako každý jiný poplatník.
Re: OT
nic vám přece nebrání v tom nechat se zaměstnat u ČEZu nebo také můžete jít ke drahám, moje maminka měla jako důchodce (dokud žila) zadarmo 10 volných jízdenek ročně a co já vím kde ještě jaké výhody důchodci mají, zkuste ze pozeptat,jinak v zemědělství mají také možnost nákupu levnějšího masa
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
22. 2. 2008 7:49
Prosím o pomoc, babička pracovala dlouhá léta u společnosti ČEZ, už je ale dlouho ve starobním důchodu. Teď jí přišel dopis, že jí ČEZ pošle jednorázový příspěvek na el. ve výši 25.000,-. Poslali také Prohlášení k dani, ať ho vyplní a podepíše už dopředu na rok 2008. že jí odečtou odpočet na poplatníka, asi, jestli tomu rozumím. Budou tedy z těch 25000 počítat ZP a SP a také daň 15%??? Pak píšou, že v roce 2009 pošlou Žádost o roční zúčtování a daň vrátí? JE to možné? Děkuji za rady, jsem zmatená...