Re: SZM - hypotéka
jak myslíte uplatnit hypotéku - jestli jsou myšleny úroky, tak si je odečte buď manželka celým dílem, nebo oba poměrným dílem - jak vám to pošlou z banky. Určitě doložte potvrzení z banky o výši úvěru, výpis z katastru nemovitostí a úvěr.smlouvu. To je maximum. H
Re: SZM - hypotéka
Děkuji za odpověď, ano mylella jsem úroky z úvěru a jde mi právě o ten výpis z listu vlastnictví. Jelikož se jedná o rozestavěný dům, tak samozřejmě ještě není zapsaný na katastru, tak jestli mám doložit LV pouze na pozemek?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 2. 2008 8:20
Manžel - příjmy z podnikání, manželka - příjmy ze zaměstnání a z pronájmu, manžel uplatňuje slevu na dítě a životní pojištění, manželka životní pojištění a úroky z hypotečního úvěru. Potvrzení z banky je na jméno manželky, jelikož účet zní na její jméno. Úvěrová smlouva je na oba manžele. Z úvěru je realizována výstavba rodinného domu (zatím rozestavěný dům). Pozemek vlastní pouze manželka, dům staví společně. Úvěrová smlouva je zastavena pozemkem a rozestavěným domem.
Prosím o radu, komu z manželů uplatnit hypotéku a jaké doložit doklady?