Re: opravdu nikdo neví -sleva na faktuře
No, to je právě to, odečte to z ceny bez daně i u mého sw tichý.ale já právě potřebuji, aby na faktuře zůstal původní výpočet bez slevy pro evidenci a DPH.
a k tomu aby se vypočetl řádek s uvedením slevy např.3% a výpočet čátky k úhradě. pro odběratele.
Já se s tím setkala prvně,a zřejmě sw to tak neudělá. Majitel firmy vystavoval dříve fa bez úč.sw a proto si to tam asi tak přehledně mohl dopsat.
Díky za odpověď. k fa připojím listek, aby se odběratel vyznal.
Re: opravdu nikdo neví -sleva na faktuře
Takže oprava...nejde o slevu, sleva je ze základu i dph.
Ale o skonto, odběratel uhradí dřív než má, naše firma je dohodnuta s odběr. že to tak proběhne. takže se nebude vystavovat dobropis.
v tom případě neuvedu do faktury žádnou slevu ale jen poznámku, že ve faktuře je sposkytnuto skonto a částku k úhradě.
Je to tak?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
22. 2. 2008 9:11
Dobrý den,
nepodařilo se mi zjistit jak funguje sw na vytvoření slevy na faktuře, aniž by přepočítal se slevou cenu bez dph, dph a cenu celkem. Musí zůstat stejné.
Tak jsem jako poslední položku faktury napsala sleva 3% z celkové částky, pod mj vypočítanou slevu s mínusem
a na další řádek částku k úhradě, ale je to velmi nepřehledné.
Opravdu nejde vytvořit sleva na faktuře nějak jinak??automaticky??