Lze použít kurz DOF

• (neregistrovaný)

22. 2. 2008 20:31

Je možné pro přepočet došlé fa. v cizí měně použít kurz vystavené faktury? Nějak jsme tyto faktury takhle zaúčtovávali aniž bychom si uvědomili,že pro operace v cizí měně používáme pevný kurz. Ovlivnil nás hlavně přepočet DPH od dodavatele a šup, už to bylo jejich kurzem všechno. Jako schůdné řešení nás napadlo,že dodatkem do směrnice určíme přepočet DOF kurzem faktury. Jak jinak to nyní vyřešit?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 2. 2008 20:32

Jarka (neregistrovaný)

Re: Lze použít kurz DOF
      >Je možné pro přepočet došlé fa. v cizí měně použít
      >kurz vystavené faktury? Nějak jsme tyto faktury takhle
      >zaúčtovávali aniž bychom si uvědomili,že pro operace v
      >cizí měně používáme pevný kurz. Ovlivnil nás hlavně
      >přepočet DPH od dodavatele a šup, už to bylo jejich
      >kurzem všechno. Jako schůdné řešení nás napadlo,že dodatkem
      >do směrnice určíme přepočet DOF kurzem faktury. Jak
      >jinak to nyní vyřešit?

• 22. 2. 2008 21:07

pavel (neregistrovaný)

také s tímto trochu bojuji. u faktury z čr ale v cizí měně je povinost ji vyčíslit také v kč. takže při pořízení faktur používám tento kurz na nich uvedený ( protože by se jinak lišila částka dph kterou česká firma odvedla a částka dph kterou by jsme si my odečetli ). běžně používáme kurz měsíční pevný a to ještě vyhlášený mateřskou společností ) tento používám u fa ze zahraničí ). při kontrole na fú ( DPH ) mi bylo naznačeno že správně by jsme i pro přepočet českých v cizí měně měl použít kurz pevný a vůči částce v kč na faktuře udělat kurzový rozdíl ( moc jsem to nepochopil ). zeptal jsem se tedy daňového poradce a ten mi řekl že to mám dělat tak jak doposud.
      možná by bylo řešení to uvést ve směrnici, ale uvidíte jaké tu budou ještě jiné návrhy

• 24. 2. 2008 12:54

Míla (neregistrovaný)

Účtujeme také pevným kurzem (měsíčním), ale u fa přijatých používáme kurz uvedený na faktuře, aby nám sedělo DPH. Měli jsme i audit, nikdo nic nemamítal.

• 24. 2. 2008 19:27

Jarka (neregistrovaný)

Děkuju za odpovědi, jsem ráda, že v tom nejsem sama a rozhodně dodatkem upřesníme ve směrnici.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).