Re: Dobropis od dodavatele z 11/2007
Myslím, že včera - tu zazněla na toto téma odpověď. Pisatelka uváděla, že na školení jim říkali, že již se nemusí dávat dodatečné DP k DPH. Odkazovala se na intervence FÚ na MF, a ministerstvo mělo vyhovět. Ovšem neuvedla (do chvíle kdy jsem sledovala odpovědi) o jaký § či sdělení se opřít. Zkuste hledat.
Re: Dobropis od dodavatele z 11/2007
U dobropisu si snížíte DPH na vstupu dnem převzetí dobropisu, jelikož ke dni předání dobropisu lze snížit DPH na výstupu.
Na KOV KDP ČR a MF byl předložen návrh KDP ČR, aby správce daně v případě uplatnění odpočtu daně v některém z následujících roků, max. však do tří let od doby, kdy mohl být nárok na odpočet uplatněn poprvé, neuložilo sankci dle § 104 odst. 2 ZDPH a aby rovněž nebyla uložena pokuta za za porušení povinnosti nepeněžní povahy.
MF s tímto návrhem vyslovilo souhlas. Doměřen by byl pouze rozdíl, pokud by mezi rokem, kdy mohl být nárok uplatněn a rokem kdy uplatněn byl, došlo ke snížení krátícího koeficientu a to pouze z rozdílu vypočteného rozdílem tohoto koeficientu.
Pokud plátce nepočítá koeficient, pak mu žádný postih nehrozí.
Zápis z KOV ze dne 29.6.2007 najdete na adrese: http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/SID-3EA9846D-0600765D/cds/xsl/2062.html?year=0
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 2. 2008 22:14
Dobrý den, prosím , co mám udělat, když přes moje urgence mi dodavatel zaslal dobropis s odpočtem DPH na vrácené zboží až dnes. Do 25.1.2008 toho nebyli schopni. Musím dělat dodatečné přiznání k DPH ? Pokud ano, budu vypadat, že jsem ho ztopila a ne, že je to lajdáctví jiné firmy. Děkuji za odpověď.J.