Re: Student na DOPP v roce 2007
Každá dohoda může být celkem na 150 hodin za rok, tak doufám, že to byly dvě osoby. Pokud nemáte jiné zaměstnance, tak studentům vydejte potvrzení o příjmu, ať si zažádají o přeplatek na finančáku. Ale ze zákona, pokud jste byl pro ně posledním zaměstnavatelem v roce, a oni Vás o to požádají, tak byste to zúčtování měl udělat Vy, a potom žádat o vrácení přeplatků od Fú.
Re: Student na DOPP v roce 2007
v jejich případě mělo být zdaněno daní vyšší - v těchto příjmech jste měl postupovat podle tabulky, jako by měli podepsané daň.prohl. (před kontrolou budete možná muset obhájit výši odměny - že jste nekrátil odprac. hodiny)
do 20.2. jste měl na FÚ předat tiskopis (růžový)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
24. 2. 2008 22:36
dobrý den,prosím o radu jaké jsou mé povinnosti, když jsem zaměstnal studenty na DOPP. Vedu daňovou evidenci . Dohoda zní na 140 hod. za období 15.4.-20.12.2007 a celkovou částku 72.400 Kč, a na 125 hod od 1.11.-29.12.2007 na celkovou částku 55.550 Kč. Částky jsem vyplatil jednorázově po odečtení zálohové daně 20%. Kdo provede zúčtování daně? Já , nebo studenti. Měli u mě podepsat prohlášení, nebo jim vystavím potvrzení o zdanitelných příjmech a oni si podají sami daňové přiznání. Moc děkuji