Re: Oprava mzdy za prosinec
Mzdu není třeba opravovat. Neplacené volno bylo poskytnuto v souladu se ZP. Do přehledu však 0,5 den nepatří. Pro účely výpočtu DVZ se do RO nezahrnují jen dny omluvené nepřítomnosti zaměstnance, za které nenáleží náhrada příjmu. Za část dne příjem náležel, proto se 0,5 den nemůže vyskytovat v kolonce omluvená absence, protože tím by se zvyšoval DVZ. Stačí opravit přehled.
Re: Oprava mzdy za prosinec
Aha, takže výplata a všechny odvody jsou správně, jen tedy opravím omluvenou absenci v přehledu na celé dny a tím bude vše vyřešeno. Děkuji moc!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 2. 2008 8:14
Dobrý den, potřebuji opravit mzdu za prosinec. Jde o to, že jsem dala zaměstnanci neplacené volno 1,5 dne, ale jakmile jsem na sociálku poslala přehledy, tak mi volali, že to nelze, že musí být zaokrouhleno na celé dny. Teď tedy potřebuji udělat opravný přehled. Zaměstnanci dám 2 dny NV a ten půl den odečtu od dovolené, aby mi vycházely dny. Teď potřebuji poradit, co dál. Bude mi tedy vycházet přeplatek za prosinec jak na sociálním, tak na zdravotním a i na dani. Zaměstnance jsem tedy taky přeplatila. Jak postupovat?Nemám s tímto zkušenosti.Děkuji za rady.