Re: Dovolená - nárok
máte nárok na celoroční nárok dovolené za r. 2007, ale je pokrácený za rodičovskou dovolenou čerpanou do 22.7.2007(tj. 3/12), a za letošní rok za každých 21 PD je nárok na 1/12 celor. nároku dovolené
(za odpracované dny se počítá čerpání mat. dovolené a čerpaná dovolená)
nechce se mi věřit, že Vám takto odpověděla mzdová účetní - pokud ještě o tom neslyšela, měla by si nastudovat Zákoník práce (tam se vše dočte) - např. § 217 odst. 5, § 223 odst. 1
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
25. 2. 2008 9:24
Dobrý den, z příspěvků v této diskuzi jsem si u zaměstnavatele zažádala o čerpání dovolené. Od 23.7.2007-3.2.2008 jsem pobírala PPM již na druhé dítě, měla jsem plynulý přechod z rodičovské dovolené s prvním dítětem na mateřskou dovolenou s druhým dítětem. Mzdová účetní mi sdělila, že nárok na dovolenou mi nevznikl,že o tom ještě neslyšela, že by se matkám na mateřské vznikl nárok na dovolenou. Já mám za to, že mi nárok vznikl. Zajímala by mě délka, kolik dní bych měla čerpat.Nejsem v tom zběhlá. Předem děkuji za odpovědi.