Re: účet vložený do OM,psaný na manželku
No to já pochopitelně vím, že účet není povinný, ale přebírám po jiné účetní agendu a poplatník se naučil používat manželčin účet pro všechny své firemní platby. Původní účetní o tom účtovala poněkud skvostně, nemá smysl to popisovat. Pokud neproúčtuji v DE všechny pohyby, pak těžko mohu do daň.přiznání do tabulky majetku a závazků uvádět počáteční a konečný stav. Proto se ptám, zda někdo vidí problém v tom, že daňovou evidencí budou procházet platby, provedené z MANŽELČINA běžného účtu a já budu evidovat poč.a konečný zůstatek jejího (nikoli poplatníkova)účtu. díky za další reakce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
25. 2. 2008 10:40
Chtěla jsem se zeptat, zda někdo vidí nějakou překážku, když manžel vloží do svého obch.majetku běžný účet (daňová evidence), který je ale založen na manželku, tj. zní na její jméno. Manželství je normálně bezpodílové. Dle mého by to mohlo jít. Díky za kažkou reakci.