Re: dnes neuhrazena fa za minuly rok
V takovém případě zohledníte hodnotu faktur bez DPH jen v daňovém přiznání k dani z příjmu, teď přesně nevím jaký je to řádek, a do roku 2008 si je zaúčtujete jako nedaňový náklad. Co se týče DPH, tak to bude chtít dodatečné přiznání k DPH za 12/07 a požádat o vrácení nadměrného odpočtu.
Re: dnes neuhrazena fa za minuly rok
Jestli neuplatníte nárok, potom musíte účtovat 548/321 v roce 2008 nedaňově celou částku vč.DPH. Potom se vyhnete dodatečnému DPH. Stejně tak je to u příjmovky DPPO. Buďte podáte opravné do 31.3.08, nebo se na to vykašlete a s účetním zápisem 541/321 nedaňově v roce 2008 skončíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 2. 2008 11:53
Dobry den,dnes mi prisla upominka za 2 neuhrazene faktury od jednoho naseho dodavatele, jsou to faktury ze zari a rijna lonskeho roku,bohuzel tyto faktury vubec neeviduji, proto nejsou uhrazene. Uz mam ale uzavreny rok 2007 a i DPH za 01/2008 co mam ted delat Faktury nam posilaji emailem a neobrdzela jsem je, prosim poradte mi co mam delat...Mam chut jim zavolat at si vystavi dobropis a mne faktury s aktualnim datem...Dekuji moc