Pracovní volno na zkoušky

• (neregistrovaný)

25. 2. 2008 12:06

Dobrý den. Chtěla bych tento rok studovat vysokou školu. Obor odpovídá mému zaměstnání avšak zaměstnavatel zvýšení kvalifikace nevyžaduje. Je to jen mé rozhodnutí. Prosím o radu. Mám nárok na pracovní volno potřebné k vykonávání zkoušek? A pokud ano, je s náhradou mzdy nebo bez ní. Může mi zaměstnavatel neumožnit volno na zkoušky? Děkuji a přeji hezký den.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 2. 2008 15:17

J (neregistrovaný)

Re: Pracovní volno na zkoušky
      Je to jen na zaměstnavateli, zda bude dávat neplacené volno. I dovolenou určuje zaměstnavatel.Nejlépe bude se s ním domluvit a když bude souhlasit s uvolňováním nechat si písemně potvrdit souhlas.

• 25. 2. 2008 19:24

Stáňa (neregistrovaný)

To mě trošku mrzí,že je to takhle.A to ne, že by mi vadilo neplacené volno. Myslela jsem,že studium je lépe ochráněno. Takhle prakticky když nebude zaměstnavatel souhlasit, nevystuduji, protože i kdyby mi nechá čerpat dovolenou jak já bydu chtít, tak 20 dnů rozhodně stačit nebude :-(

• 25. 2. 2008 23:40

Jiřka (neregistrovaný)

No jo, jenže zaměstnavatel si Vás najal na práci a pokud on nepotřebuje, abyste si kvůli práci u něj zvýšila vzdělání, pak by bylo nespravedlivé po něm chtít, aby Vám umožňoval volno. Pokud se s ním nehodnete na volnu v den zkoušek, přednášek apod. (dovolená, neplacené volno nebo náhradní s tím, že si to jindy napracujete), pak Vám nezbude, než se poohlédnout po zaměstnání, jehož provoz to bude umožňovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).