Re: Výplatní termín
To už není věcí zaměstnavatele kdy to přijde na účet Vám - může se taky stát že Vám výplata přijde na účet až za týden (u různých bank to je různé). Je podstatné že v den výplaty odešla z účtu zaměstnavatele na účet Váš. Převody mezi bankami jsou různě dlouhé a zaměstnavatel neovlivní aby k Vám dorazily peníze hned třeba druhý den kdy se z jeho účtu odepíší.
Re: Výplatní termín
Paní měla na mysli určitě 3 dny pracovní, málokterá banka provádí převody i o víkendu (snad s výjimkou mBank - kde mi platba dorazí během několika minut ze stejné banky i během soboty nebo neděle).
Nejlépe to zjistíte přímo u zaměstnavatele zda Vám výplatu poslal. Domnívám se ale že včasné neodeslání výplaty nemůže být důvodem k okamžitému rozvázání pracovního poměru. Proč tedy sama nerozvážete pracovní poměr dohodou k určitému dni pokud chcete ze zaměstnání odejít?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
25. 2. 2008 12:54
Dobrý den,
mám dotaz týkající se výplatního termínu. Dle minulých diskuzí jsem se dočetla, že: "V rámci období, v němž je mzda splatná, MUSÍ ZAMĚSTNAVATEL URČIT PRAVIDELNÝ VÝPLATNÍ TERMÍN. Z této dikce vyplývá, že výplatní termín musí být stanoven zásadně NA STEJNÝ DEN V KAŽDÉM KALEND. MĚSÍCI."
Já mám ve smouvě 21. den v měsíci. Pokud v tento den není výplata na mém účtu, je nějaký časový limit, do kterého tam peníze musí být? A pokud by tam měly být 21. a nejsou, je to oprávněný důvod k okamžitému rozvázání pracovního poměru ze strany zaměstnance?
Děkuji