Řazení účetních dokladů

• (neregistrovaný)

25. 2. 2008 14:10

Při účtování řadím doklady chronologicky za sebou. Banku i pokladnu do jednoho šanonu (leden - pokladna,banka, únor - pokladna, banka....). Napadlo mě, jestli by nelo lepší dávat zvlášť pokladnu a zvlášť banku (pokladna - leden až prosinec, banka - leden až prosinec). Jaké máte zkušenosti.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 2. 2008 14:20

strade (neregistrovaný)

Re: Řazení účetních dokladů
      Já to tak dělám, banku zvlášť, pokladnu zvlášť atd. S růstem objemu účetní agendy jsem pak přešla i na třídění příjmové pokladní doklady zvlášť od výdajových. - stejně musí mít svou číselnou řadu, tak to potom v jednom šanonu bylo nepřehledné a při hledání určitého dokladu potom špatně dohledatelné. Zvlášť šanon na faktury vydané a zvlášť přijaté. Je to přehlednější.

• 25. 2. 2008 14:20

r. (neregistrovaný)

To záleží na každém jak si to zavede a taky aby se v tom vyznal.
      Ve firmě kde pracuji minulá účetní dávala do jednoho šanonu vždy doklady, které se týkaly měsíčního zpracování. Já jsem si zavedla na každé doklady zvláštní šanon a myslím si, že je to přehlednější.

• 25. 2. 2008 14:32

Bety (neregistrovaný)

Každý účetní si udělá svůj systém. V každém případě je výhodnější oddělit banku od pokladny. Lépe se v tom hledá a je to přehlednější. Ale podstatné je, kolik máte dokladů. Podnikatel, který má dokladů méně může pokladnu nerozlišovat na příjmy a výdaje, kde je ale větší obejd dokladů, tak lépe rozdělit i na příjmy a výdaje.

• 25. 2. 2008 18:29

Jana (neregistrovaný)

určitě je přehlednější pokladna zvlášť a banka zvlášť

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).