Re: Řazení účetních dokladů
Já to tak dělám, banku zvlášť, pokladnu zvlášť atd. S růstem objemu účetní agendy jsem pak přešla i na třídění příjmové pokladní doklady zvlášť od výdajových. - stejně musí mít svou číselnou řadu, tak to potom v jednom šanonu bylo nepřehledné a při hledání určitého dokladu potom špatně dohledatelné. Zvlášť šanon na faktury vydané a zvlášť přijaté. Je to přehlednější.
To záleží na každém jak si to zavede a taky aby se v tom vyznal.
Ve firmě kde pracuji minulá účetní dávala do jednoho šanonu vždy doklady, které se týkaly měsíčního zpracování. Já jsem si zavedla na každé doklady zvláštní šanon a myslím si, že je to přehlednější.
Každý účetní si udělá svůj systém. V každém případě je výhodnější oddělit banku od pokladny. Lépe se v tom hledá a je to přehlednější. Ale podstatné je, kolik máte dokladů. Podnikatel, který má dokladů méně může pokladnu nerozlišovat na příjmy a výdaje, kde je ale větší obejd dokladů, tak lépe rozdělit i na příjmy a výdaje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 2. 2008 14:10
Při účtování řadím doklady chronologicky za sebou. Banku i pokladnu do jednoho šanonu (leden - pokladna,banka, únor - pokladna, banka....). Napadlo mě, jestli by nelo lepší dávat zvlášť pokladnu a zvlášť banku (pokladna - leden až prosinec, banka - leden až prosinec). Jaké máte zkušenosti.