Faktura emailem

• (neregistrovaný)

25. 2. 2008 14:59

Prosim Vas chci si jen potvrdit, kdyz posilam fakturu emailem se vsemi inicialy, nemusim original posilat postou, ze ne? Muzete mi prosim poradit kde v zakone to najdu a cim se tedy mohu ohanet firmam, ktere stale vyzaduji doklady postou...Dekuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 2. 2008 15:19

Radka (neregistrovaný)

Re: faktura emailem
      Náležitosti daňových dokladů najdete v § 3 zákona o účetnictví. Faktury můžete zasílat bez podpisu i bez razítka. Podpisový záznam na daňovém dokladu vznikne zaúčtování dokladu v účetní jednotce, která doklad přijme.
      Možná by bylo vhodnější zajistit si zaručený elektronický podpis, ale nevidím v tom nutnost. Radka

• 25. 2. 2008 15:30

Tomáš (neregistrovaný)

Podkladem pro fakturování je smlouva(smlouvy) o prodeji, o službách atd.
      Tato smlouva musí být originál podepsaná oběmi právními subjekty(stranami). Na základě této smlouvy(smluv) se pak (podle smlouvy) fakturuje v dohodnutých termínech a cenách.
      Faktura sama o sobě není nic, není to žádný doklad např. pro vymáhání pohledávky-protože já na vaši adresu, kterou si najdu v OR můžu vystavit tisíce faktur, můj kamarád taky, a pak by nám jako "věřitelům" u soudu vzali návrh na konkurz na vás :-)
      Já vím,že to všichni víte, ale opakování matka moudrosti....

• 25. 2. 2008 18:27

Míla (neregistrovaný)

Tomáši, to není pravda, přece nebudu kvůli každý zakázce za 200 Kč uzavírat smlouvu. To je absurdní.

Podívejte se, kolik zakázek se řeší přes internet. Já třeba dělám překlady, zákazníci si mě najdou na internetu a po emailu nebo telefonicky zadají překlad.

Nejméně jsem zatím fakturoval 50 Kč, často stokoruny.

Faktury posílám v PDF emailem, občas narazím na nepochopení, tak holt pošlu poštou.

Razítko nemám, zatím jsem na blba nenarazil.

Co je smutné, že za rok mám tak 5-10 neplatičů a bohužel těch pár stovek se vymáhat nedá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).