10% z obratu-náhrada za pozd.registr.DPH

• (neregistrovaný)

25. 2. 2008 22:00

Dobrý den,
    zjistila jsem se zpožděním, že jsem se měla stát plátcem cca v půli roku 2007. Zaregistrovala jsem se proto k DPH k datu zjištění a ihned odvedla fin.úřadu 10% z obratu za dobu, kdy jsem již plátcem být měla. Jakým způsobem doložím finančnímu úřadu, že peníze, které jsem mu jako náhradu odeslala jsou právě touto 10%tní náhradou? Existuje v přiznání k DPH nějaká kolonka, která slouží přiznání této skutečnosti nebo mám zvolit formu dopisu/oznámení zaslané na Fin.úřad. Nerada bych jen čekala, kdy se Fu ozve a bude chtít třeba k ověření správnosti odvodu náhrady provést kontrolu. Předem Vám děkuji za možné rady.
    Kamila

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 2. 2008 6:24

Jana (neregistrovaný)

Re: 10% z obratu-náhrada za pozd.registr
      pro odvody DPH máte jiné předčíslí účtu FÚ a podle vašeho VS-r.č. poznají,že se platba týká zaplaceného DPH,ale klidně,když při dalším zúčtování vložíte přílohu,ve které napíšete,jaké částky jste uhradila a rozdíl,který máte platit,tak se nic nestane,jen nezapomňte na tu přílohu napsat i vaše r.č.

• 26. 2. 2008 17:32

1234 (neregistrovaný)

co blázníte?? náhradu musí vyměřit FÚ. protože jste překročili před 1.11.2007, tak ani nevíte, kolik to bude (AŽ 10%). teď máte nejasný přeplatek na FÚ. nemusíte dokládat nic, dala jste pravděpodobně předčíslí DPH (705) takže je přeplatek na dph. a možná právě kvůli tomu budou chtít ověřit, kdy bylo překročeno a kolik vyměří:-((

• 27. 2. 2008 11:53

jarda s. (neregistrovaný)

Presne tak. Byla jste s poslanim 10% nahrady moc rychla:-) Pockejte az se FU ozve sam a vymeri Vam na zaklade dolozeneho obratu od za dobu od data kdy jste mela byt platce DPH do dne podani prihlasky k registraci k DPH sam financni nahradu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).