Re: 10% z obratu-náhrada za pozd.registr
pro odvody DPH máte jiné předčíslí účtu FÚ a podle vašeho VS-r.č. poznají,že se platba týká zaplaceného DPH,ale klidně,když při dalším zúčtování vložíte přílohu,ve které napíšete,jaké částky jste uhradila a rozdíl,který máte platit,tak se nic nestane,jen nezapomňte na tu přílohu napsat i vaše r.č.
co blázníte?? náhradu musí vyměřit FÚ. protože jste překročili před 1.11.2007, tak ani nevíte, kolik to bude (AŽ 10%). teď máte nejasný přeplatek na FÚ. nemusíte dokládat nic, dala jste pravděpodobně předčíslí DPH (705) takže je přeplatek na dph. a možná právě kvůli tomu budou chtít ověřit, kdy bylo překročeno a kolik vyměří:-((
Presne tak. Byla jste s poslanim 10% nahrady moc rychla:-) Pockejte az se FU ozve sam a vymeri Vam na zaklade dolozeneho obratu od za dobu od data kdy jste mela byt platce DPH do dne podani prihlasky k registraci k DPH sam financni nahradu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 2. 2008 22:00
Dobrý den,
zjistila jsem se zpožděním, že jsem se měla stát plátcem cca v půli roku 2007. Zaregistrovala jsem se proto k DPH k datu zjištění a ihned odvedla fin.úřadu 10% z obratu za dobu, kdy jsem již plátcem být měla. Jakým způsobem doložím finančnímu úřadu, že peníze, které jsem mu jako náhradu odeslala jsou právě touto 10%tní náhradou? Existuje v přiznání k DPH nějaká kolonka, která slouží přiznání této skutečnosti nebo mám zvolit formu dopisu/oznámení zaslané na Fin.úřad. Nerada bych jen čekala, kdy se Fu ozve a bude chtít třeba k ověření správnosti odvodu náhrady provést kontrolu. Předem Vám děkuji za možné rady.
Kamila