Re: výpověď zaměstnance
Nic jsem neprovedla, ba naopak jsem pro něj dělala již dříve na dohodu o práci, ale on nemůže přenést, že chci u něj skončit, jelikož věděl, že ztratí schopného zaměstnance.
Důvod výpovědi byl k jeho chování a přístupu ke mně. Jelikož jsem na nemocenské a k zaměstnavateli se vrátit nemohu, zkouší na mě věci, kde by mě chtěl potopit a to např. inventuru, kterou mu odmítám dělat, protože se mnou nebyla při nástupu také udělána a tudíž nebyla evidence inventurních zásob. Proto při návrhu dohody o ukončení prac. poměru nechtěl slyšet, a když mám nyní možnost nastoupit jinde, tak to asi nemohu, abych neporušila zákoník práce i po domluvě s novým zaměstnavatelem.
Aha, takže on vás nechce pustit na dohodu, tudíš vy budete nucena dát výpověď ?? Ale chtěla byste nastoupit dříve u jiného zaměstnavatele.
Znmám případy, kdy lidi marodili z toho důvodu, že je nechtěl zaměstnavatel própustit, ale u jiného uzavřeli dohodu, chodili do práce a po ukončení prvního zaměstnání uzavřeli s dalším zaměstnavatelem normální smluvu. Bylo to ovšem na jejich riziko. Mohla jim přijít kontrola ze sociálky, ale s tím byli smířeni, páč jim to stálo za to
>>>>o jakou výpověď se jedná , jestliže pošlu poštou
>>>>tuto:
>>>>výpověď zaměstnance dle §50 an. zákoníku práce s
>>>>uplynutím 2 měsíční výpovědní lhůty a jsem od
>>>>23.1.2008 v
>>>>pracovní neschopnosti, po zkušební době, prac. sml.
>>>>ze
>>>>dne 27.9.2007 a vrátit se k zaměstnavateli nemohu,
>>>>protože by udělal mstu. Jaké bych mohla mít další
>>>>možnosti okamžitého zrušení, kde by z jeho strany došlo k porušení 2měsíční výpov. lhůty
>>
Aha, takže on vás nechce pustit na dohodu, tudíš vy
>budete nucena dát výpověď ?? Ale chtěla byste nastoupit
>dříve u jiného zaměstnavatele.
>Znmám případy, kdy lidi marodili z toho důvodu, že je
>nechtěl zaměstnavatel própustit, ale u jiného uzavřeli
>dohodu, chodili do práce a po ukončení prvního
>zaměstnání uzavřeli s dalším zaměstnavatelem normální smluvu.
>Bylo to ovšem na jejich riziko. Mohla jim přijít kontrola ze sociálky, ale s tím byli smířeni, páč jim to
>stálo za to
To nelze, jelikož chodí kontroly a i zaměstnavatel je z místa nového pracov.
Je možné, že bych ukončila nemocenskou a po domluvě s novým zaměstnavatelem i v případě porušení výpovědní doby nastoupila do nového zaměst.?Jaké by pro mě plynuly postihy?
Pokud se s prvním zaměstnavatelem nedohodnete na ukončení k nějakému dni, nemocenskou ukončíte a nebudete chodit do práce (nastoupíte jinam), pak Vás povede na neomluvené absenci, dokud se nenaštve a nezruší Vám prac. poměr pro hrubé porušení nebo dokud nevyprší Vaše výpovědní lhůta z výpovědi. Za každý den áčka Vám zkrátí nárok na dovolenou o 1 až 3 dny a také musí odvést za každý den áčka 13,5% z poměrné části minimální mzdy na ZP - a to Vám srazí ze mzdy nebo tuto částku po Vás bude nárokovat, pokud nebude z čeho srazit. Potvrzení o zaměstnání (tzv. zápočťák) dostanete, až skončí Váš prac. poměr a pokud Vám ho zruší on pro hrubé porušení, pak na něm tento důvod bude uveden. Může Vás žalovat o uhrazení škody, způsobené Vaším neomluveným nedocházením do práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 2. 2008 11:38
o jakou výpověď se jedná , jestliže pošlu poštou tuto: výpověď zaměstnance dle §50 an. zákoníku práce s uplynutím 2 měsíční výpovědní lhůty a jsem od 23.1.2008 v pracovní neschopnosti, po zkušební době, prac. sml. ze dne 27.9.2007 a vrátit se k zaměstnavateli nemohu, protože by udělal mstu. Jaké bych mohla mít další možnosti okamžitého zrušení, kde by on porušil pravidlo výpovědi dle §50 an. zákoníku práce, abych měla možnost dříve nastoupit k novému zaměstnavateli. Děkuji.