Re: Nechtějí zaplatit, faktura nemá razí
Jen se zeptám. Vy razítko oficiálně nepoužíváte? Pokud ne, tak nevidím důvod, proč vám nechtějí zaplatit. Pokud jej normálně máte, pak bych jim poslala fakturu poštou s razítkem, podpisem a klidně s tím "ODBĚRATEL JE DLUŽNÍK". To je pěkný nápad, možná pro někoho levnější a účinnější než vymahači.
Razítko nemám, netuším, k čemu bych ho potřeboval.
Nemusí být přece ani na smlouvách.
Se zákazníky nepřicházím do styku, služby nabízím na internetu a řeším emailem (programuji webové stránky).
Je třeba, abyste uvedl na fakturu všechny povinné údaje o Vás jako dodavateli (název Vaší firmy, adresu, IČ, DIČ,...). Pokud to tam vše máte, není potřeba nic dalšího.
Razítko být samozřejmě nemusí. Přece si ho nebudete kvůli nim pořizovat :-)).
Zeptejte se, z jakého konkrétního důvodu ho tam chtějí.
>>>Je třeba, abyste uvedl na fakturu všechny povinné
>>>údaje o Vás jako dodavateli (název Vaší firmy,
>>>adresu,
>>>IČ,
>>>DIČ,...). Pokud to tam vše máte, není potřeba nic
>>>dalšího.
>>>
>>>Razítko být samozřejmě nemusí. Přece si ho nebudete
>>>kvůli nim pořizovat :-)).
>>>
>>>Zeptejte se, z jakého konkrétního důvodu ho tam
>>>chtějí.
>>
>>
>>Náležitosti faktury znám, narozdíl od účetní té firmy
>>jsem četl i zákony. Počkám ještě měsíc a pak fakturu
>>postoupím vymahačské firmě.
>>
>>Děkuji za podporu :)
>A´t Vám paní "Chytrá" ukáže, kde je napsáno, že je razítko poviností podnikatele. Není. správný názor je předchozí odpověď. Je to jen nesmyslná výmluva.
>No a nezkusil jste ten fígl i na tuhle firmu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 2. 2008 13:28
Softwarová firma (!) si u mě objednala službu (jsem OSVČ, neplátce DPH). Služba v ceně 5300 Kč dodána, spolu s ní i faktura v PDF. Dělám to tak již rok, polovina zákazníků faktury emailem neakceptuje, tak holt posílám dodatečně poštou.
Tento zákazník však předčil všechny ostatní: volala mi účetní té firmy, že na faktuře není razítko a fakturu nemůže proplatit.
Poslal jsem jí písemně úryvky ze zákona o účetnictví, zákona o DPH a současně argumentoval, že faktury od ČEZ, plynárny, Telekomu, T-Mobilu, atd. razítka také neobsahují.
Paní účetní je neoblomná a podmiňuje zaplacení faktury razítkem. Majitel firmy stojí na straně své účetní (upozornil jsem ho na prodlení platby). Faktura je totiž už dva týdny po splatnosti.
Chci se zeptat, zda mohu začít počítat úroky z prodlení podle vládního nařízení č. 163/2005 Sb. a zda mohu fakturu postoupit vymahačské firmě (už s tím mám dobré zkušenosti).
Na závěr jeden malý fígl na neplatiče: jiná firma mi dlužila půl roku asi 3000 Kč, poslal jsem jí poslední upomínku před podpisem mandátní smlouvy s vymahačskou firmou, na obálku červenou fixkou napsal velký nápis "ODBĚRATEL JE DLUŽNÍK". Firma se mi omluvila a fakturu zaplatila :-)