Re: výdaje % - lze snížit?
No já to přesně ještě nemám všechno spočítaný, ale při spolupracující se zase odvede sociální a zdravotní, ne? Takže to asi ne. Já musím prvně propočítat všechny možný variandy, co vyjde nejlíp. Tak mě jen tak napadlo to snížení %.
To je hrozný, v rodině tři zemědělci a přelejvá se z jednoho do druhýho, aby to vyšlo na odvody co nejlíp. Samozřejmě na mě je abych to spočítala dopředu, ale ať se snažím jak se snažím, tak stejně pak najdu ještě něco, co pak nejni podle mých představ.
Zlatá jedna firma, ve které to prostě nějak vyjde a nejni co řešit.
Děkuju, zítra na tom budu pracovat a snad se k něčemu doberu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 2. 2008 18:17
Prosím o radu.
Žena soukromý zemědělec příjmy cca 400 000,-
výdaje cca 100 000,-
Takže ke zdanění při DE 300 000,-
Kdybych dala výdaje %, tzn. 80%, tak jsou výdaje 320 000,- plus
asi 35 000,- pojistné, takže ke zdanění asi 45 000,-, tz. minimální základ daně a nemohu udělat společné zdanění. (Nemá z roku 2006 žádné záv.,pohl.,zás.)
Jde mi o to, zda mohu snížit ty procenta aby mi vyšlo něco přes minimální základ, abych mohla udělat společné zdanění, protože muž má ke zdanění cca 2 000 000,-. Ještě to nemám přesně spočítaný jak to vyjde, ale tak mě napadlo kdyby to vyšlo levnějc, zda mohu ty procenta snížit. A taky jde samozřejmě o soc. a zdrav.
Možná mám hloupej dotaz, ale přemýšlím jak to řešit. Děkuji za názory.