Koupě zboží za účelem dalšího prodeje

• (neregistrovaný)

26. 2. 2008 23:17

Dobrý den, nakupuji zboží za účelem jeho dalšího prodeje. Mám volnou živnost. Můžete mi poradit jak budu počítat DZ když chci uplatnit paušál? Tj. nakoupím za 1000,-, prodám za 1500,-, znamená to že do výnosů v DP dám pouze 500,- a z toho poté bude náklad 50%?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 2. 2008 23:31

MM (neregistrovaný)

Re: Koupě zboží za účelem dalšího prodej
      Výnosy? Spíš příjmy..........Jako příjem budete evidovat celkové tržby. Ze sumy všech příjmů pak uplatníte výdaje příslušným %.

• 26. 2. 2008 23:37

TD (neregistrovaný)

Chybička, samozřejmě příjmy :-) Takže do příjmů dam celých 1500,- a z toho pak buou náklady 50%? Takže v tomto případě se paušál moc nevyplatí, nebylo by pro mne tedy lepší, nedělat náklady paušálem. Tj dát do příjmů 1500,- a tím pádem do nákladů 1000,- když zboží za 1000,- nakoupím?

• 27. 2. 2008 1:19

MM (neregistrovaný)

Samozřejmě si musíte propočítat, co je pro vás výhodnější. Zda vést DE a uplatnit si skutečné výdaje nebo pouze evidovat příjmy a uplatnit si výdaje %. U živnosti nákup ,prodej se mi uplatnění výdajů % nejeví jako extra výhodné. Samozřejmě záleží na výši marže, ale jistě máte i dalsí výdaje než jenom nákup zboží určeného k prodeji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).