Re: koeficient DPH,výpočet na konci roku
Pokud je koeficient 1, nic vypořádávat nebudete, není co.
Mám to podobně - nájem, který není v majetku, plus mám nájem, který má firma v majetku, takže mi to ovlivňuje koeficient. A musím krátit režijní výdaje spojené s podnikáním a pronájmem v majetku.
Pokud máte jen pronájem, který není v majetku, tak nemáte v DE žádné výdaje, které by se vztahovaly k podnikání a zároveň k pronájmu, takže nemáte co krátit i kdyby vám vyšel koeficient ke krácení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
27. 2. 2008 9:26
Dobrý den, jsem z toho úplně blbá, prosím o radu. Zjistila jsem, že i když OSVČ (čtvrtletní plátce DPH) pronajímá soukromě byt, musí tyto příjmy uvést do přiznání k DPH. Musím podat dodatečné přiznání. Tedy do řádku 530 napíšu ten příjem 19500 Kč. (Příjmy má jen za 4 čtvrtletí 2007)Koeficient mi vyšel 1.
Nevím, jaké kolonky vyplnit dále. Jde o poslední čtvrtletí, tedy musím provést vypořádání. Ale nevím jak. U řádku 550 je psané, že se použije údaj z řádku 380, ale tam nemám nic, co tam má být? Přece ten byt, který pronajímám, není v obchodním majetku, nemám žádné výdaje v daňové evidenci za r.2007 z toho pronájmu.
Prosím o vysvětlení polopatě, jsem úplně blbá. Děkuji.