Re: část zboží zdarma při prvním odběru
Jasně, rozumím. Mě jde o pozici dodavatele. Jsem dodavatel a vymyslím si výše popsanou akci. Jestliže dám 11.krabici zadarmo, pak bych ale neměla nárok na odpočet DPH ze vstupu (nebylo zdanitelné plnění, není tudíž nárok na odpočet). Rovněž z hlediska nákladů - nákup 11.krabice neslouží k zajištění příjmu, tj. musela bych zřejmě vyjmou z nákladů. Jde mi o to, jak postavit znění akce a jak o tom následně účtovat, abych se vyhnula výše popsaným potížím. Napadlo mě to třeba postavit tak, že při prvním odběru nad X Kč mám 11 krabic za cenu 10. Tj, není 11.krabice zdarma, ale je to taková ta akce 11 za cenu 10-ti (tvářím se, že se sníží cena jednotlivých krabic). Nevím ale, zda se na to mohu spolehnout. Jde o velké obraty a pokud bych tam sekla botu, bylo by to zlé. díky, pokud vás ještě něco napadne.
Re: část zboží zdarma při prvním odběru
Tak to jsem nejprve pochopila, že jste na straně odběratele. :) Ale i tak - máme tu podobné akce - např. prodáme zboží a je akce, že nějaké k němu dáme zdarma. Myslím, že by neměl být problém, že do faktury dáte zboží (to které chcete dát zdarma) za plnou cenu a do dalšího řádku slevu na toho zboží ve výši 100%. Aspoň my to tu tak děláme a náš daňař s tím problém nemá (a zatím ani FÚ .)) ). DPH na vstupu si normálně uplatňujeme..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 2. 2008 11:44
Prosím, věděl by někdo rychle, jak účtovat, když se dodavatel rozhodne, že při první objednávce odběratele a odběru zboží nad částku 2000,-dostane krabici (zboží) zdarma. Tj. např. odebere 10 krabic, je to první objednávka, překročí limit 2000,- = dostane jedenáctou krabici zdarma.
Jak o tom účtovat?