Srážky ze mzdy

• (neregistrovaný)

27. 2. 2008 14:20

Dobrý den,
    prosím o radu při výpočtu srážek a určení pohledávky :
    zaměstnanci jsou prováděny srážky ze mzdy následovně
    1.160,-Kč - nájem bytu
    2.320,-Kč - revolving.úvěr
    1.163,-Kč - spotřebitel.úvěr
    800,-Kč - půjčka Provident

Chtěla jsem se zeptat,zda je správné ,že se jedná o všechny nepřednostní pohledávky a prosím o radu při výpočtu :
    12.000,- čistá ( srážky celkem 5.443,-)
    k výplatě 6.557,-Kč .Je tomu tak,nebo jsem úplně vedle? Mohu je srazit všechny z první i z druhé třetiny?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 2. 2008 14:34

Líba (neregistrovaný)

Re: Srážky ze mzdy
      Vy jste na to dostala nějaký exekuční příkaz nebo soudní rozhodnutí nebo strháváte jen na základě dohody o srážkách ze mzdy na žádost zaměstnance?

Jestli se jedná o ten druhý případ, tak si z vás zřejmě zaměstnanec udělal levný bankovní ústav. Má právo na zaslání mzdy pouze na jeden účet.

• 27. 2. 2008 14:44

M (neregistrovaný)

Jedná se o druhý případ a vše je na základě dohod - nájem je dohodnutý se zaměstnancem a to ostatní přicházelo od těch různých institucí kde si půjčoval.
      Pokud pominu ten levný ústav mohu to tak dělat? ,nebo jak to vidíte vy? a co ten výpočet? Děkuji

• 27. 2. 2008 14:57

Líba (neregistrovaný)

Když je to tak, můžete mu srážet klidně i celých 12000,-. Jenom v případě, že některá srážka je ve prospěch zaměstnavatele (možná se jedná o služební byt), tak se nesmí srazit víc, než by se strhávalo na základě soudního rozhodnutí.

• 27. 2. 2008 15:30

M (neregistrovaný)

Líbo,moc Vám děkuji za odpovědi, ale pře ještě jeden dotaz. A co nezabavitelná část příjmu ? Já měla za to že s ním musím vždy počítat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).