Re: Kursový rozdíl na konci roku.
Já používám Pohodu. Zde se kurzové rozdíly účtují přímo v bance a v pokladně. Kurzový zisk účtuji jako příjem 211 a 221/663 a kurzovou ztrátu 531 / 211, 221 jako výdej. Přeúčtovávám takto kurzový rozdíl každý měsíc, protože používáme měsíční pevný kurz. Pokud bych to zaúčtovala pouze interním dokladem, zústatky na pokladně a bance by mi po přepočtu neseděly.
Nevím jestli jsem Vám pomohla...L.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
27. 2. 2008 21:11
Prosím o pomoc se zaúčtováním rozdílu pokladny a BÚ v EUR. Směrnicí je stanoven pevný roční kurs.
Dá se zaúčtovat rozdíl vnitřním dokladem takto? - D 211xx v kursu dle směrnice, MD 211xx v kursu k 31. 12, MD 563 ztráta. (odobně na BÚ)
Zdá se mi to trochu krkolomné ve vnitřním dokl. používat 211xx a 221xx, ale jiný logický způsob jsem nevymyslel.
Předem děkuji