Daň z nemovitostí - přiznání

• (neregistrovaný)

28. 2. 2008 7:54

Koncem minulého roku jsem koupila 2 pozemky. Jeden z nich stihli zapsat do konce roku, takže jsem v lednu 2008 udělala řádné přiznání. Teď v únoru zapsali i druhý pozemek. Jaké přiznání mám udělat. Stačí dílčí?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 2. 2008 14:59

Lucie (neregistrovaný)

Re: Daň z nemovitostí - přiznání
      Nebudu se hádat, ale myslím, že to není pravda, viz pokyny k vyplnění daňového přiznání:

Nebylo-li do 31. prosince roku, ve kterém byl podán návrh na vklad práva vlastnického do katastru nemovitostí, rozhodnuto o jeho povolení, je poplatník povinen za nemovitost, která byla předmětem vkladu práva vlastnického podat daňové přiznání nejpozději do konce třetího měsíce následujícího po měsíci, v němž byl zapsán vklad práva vlastnického do katastru nemovitostí. Daňové přiznání podává poplatník na zdaňovací období následujícího po roce, v němž vznikly právní účinky vkladu.

píše, že pozemky pořídila na konci roku 2007 tj. právní účinky vkladu nastali v roce 2007.
      Takže, např. když ji to do katastru zapsali 28.02.2008, tak musí do 31.05.2008 podat daňové přiznání

• 29. 2. 2008 8:01

Radka (neregistrovaný)

Ano, souhlasím s Lucií. Jaké tedy přiznání. Dílčí nebo řádní?

• 29. 2. 2008 13:46

Lucie (neregistrovaný)

Tak to Vám neporadím. Podle mého názoru lze použít jak řádné, tak dílčí. Raději se zeptejte na finančáku. Nevím, jak u Vás, ale u nás jsou úředníci milí a vždy poradí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).