Dobrý den,
věřím, že odpověď naleznete v již jednou zodpovězeném dotazu:
https://businesscenter.podnikatel.cz/diskuse/2987/
Zasílám ještě odkaz na živnostenský zákon, přesněji se zaměřte na §3 odst.3b živnostenského zákona.
To, že jste student, nebude hrát v tomto případě významnější roli. Více informací vám poskytne příslušný FÚ.
Pěkný den
Právě že tohle jsem o te loterii četl, a akorát mi to udělalo zmatek v hlavě nevím jestli se jedná o loterii zakázanou, tudíž mám s mím nápadem smůlu a nebo zda je to ta povolená.
Jinak jestli jsem to správně pochopil, žádný živnosťák, stačí pouze zajít na FÚ a tam už mi vše řeknou ?
Ještě by mě zajímalo, v posledním odstavci jak se píše že v případě.........nepodléhá režimu zákona. Znamená to že pokud toto má soutěž splňuje, nemusím ji nikde hlásit a můžu jí prakticky okamžitě spustit ?
Ještě pro ověření-Soutěž je povolena v případě že za rok v ní neprotočím více jak 200 000 a jedna výhra nepřekročí 20 000 to znamená, že když budu chtít nechat lidi hrát o 50 000 tak už je to nelegální? že by obdoba slovenského loterijního zákona?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2011 8:50
Zdravím, mám pár dotazů.
Vymyslel jsem ,,soutěž" , ve které by se hrálo o peníze. Jde o to že bych provozoval web té soutěže a na něm by si lidé kupovali (at uz sms, nebo paypal ) něco jako nápovědy, které by jim usnadňovali peníze vyhrát.
zajímalo by mě co obyčejný student posledního ročníku SŠ potřebuje na její rozjetí. Zda potřebuji živnosťák případně na jaký druh činnosti, četl jsem i něco o loterijním zákoně, ale z toho nejsem moc moudrý. Za případné odpovědi předem děkuji.