Minimální příjem a bonusy

• (neregistrovaný)

28. 2. 2008 10:47

zaměstnankyně zaměstnaná od 6/07, měla tři měsíce nemocenskou, je samoživitelka - jedno dítě. Předtím dělala na DPP, podepsala prohlášení. Příjem z DPP je 5800, ze zaměstnání 23 tis. Chce udělat DP, ale dle mého nemá nárok na bonus na dítě. Záloha na daň žádná, není co vracet. Mám pravdu ? Počítám 6-12 =7měsíců x 8500/2=29500 a to nemá ani s tou DPP. Je to tak správně ? Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 2. 2008 8:31

Líba (neregistrovaný)

Re: minimální příjem a bonusy
      Nepochopila jsem váš výpočet, ale 48000 nedosáhla, takže na bonus nárok nemá. Daň žádnou neplatila, pokud nemá z nějakého jiného důvodu povinnost podat DP, tak nevidím smysl.

• 29. 2. 2008 11:24

Helena (neregistrovaný)

Děkuji, už v tom mám taky jasněji, myslela jsem, že ta podmínka minimální mzdy se vztahuje na období zaměstnání, tj. jsem vedena na ÚP tak se mi to adekvátně krátí. Už vím, že je to nesmysl, prostě musí mít 48000, aby dosáhla na bonusy. Těžko se to vysvětluje lidem, kteří to vůbec nechápou, tak děkuji :-).

• 29. 2. 2008 13:37

J (neregistrovaný)

Pokud by žila ve společné domácnosti se svými rodiči, mohli by si oni uplatnit odpočet na vnučku když matka nemá příjem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).