Re: Účet 648 - dotace ze stát. rozpočtu
No vidíte a já jsem byla vloni na kontrole na FÚ a tam mi bylo sděleno, že dotaci na hmotný majetek chtějí mít jako nedaňový výnos, PC není snížena, ale o dotaci jsou odlišné účetní a daňové odpisy....
Re: Účet 648 - dotace ze stát. rozpočtu
ČÚS č. 13, článek 5: Použití dotace poskytnuté na pořízení dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku a technického zhodnocení se účtuje na vrub příslušného účtu účtové skupiny 34 - Zúčtování daní a dotací se souvztažným zápisem ve prospěch příslušného účtu účtové skupiny 04 - Nedokončený dlouhodobý nehmotný a hmotný majetek a pořizovaný dlouhodobý finanční majetek; dotace na úhradu úroků nezahrnovaných do pořízení dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku a technického zhodnocení se ve věcné a časové souvislosti účtuje do ostatních finančních výnosů; příjem dotace poskytnuté pořízení dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku a technického zhodnocení se účtuje ve prospěch příslušného účtu účtové skupiny 34 - Zúčtování daní a dotací souvztažně s příslušným účtem účtové skupiny 22 - Účty v bankách.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 2. 2008 12:27
Prosím o radu, a omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale letos jsem účtovala na tento účet úplně poprvé - byl to příspěvek na prac. místo - do uzávěrky v PU dávám tento účet jako daňový příjem - čili normálně zdaňuji daní pro práv. osoby?
Díky