Re: daňový doklad a dobropis
Ve vašem případě se nejedná o vystavení dobropisu, ale o storno původní faktury, jelikož ke zd. plnění vůbec nedošlo. Storno FA nemusíte mít potvrzeno, ale musíte podat dodatečné DP k DPH za 12/2007. Stejně si bude muset podat dodatečné DP odběratel, pokud si DPH nárokoval v 12/2007 na vstupu. Neměl nárok na uplatnění odpočtu, jelikož nevznikla povinnost odvodu DPH na výstupu (nedošlo ke zd. plnění).
Re: daňový doklad a dobropis
Pokud skutečně nedošlo ke zdanitelnému plnění(fa byla vystavena omylem) tak souhlasím s předešlým příspěvkem. A pokud budete někdy vystavovat dobropis, tak DUZP se nevyplňuje, to nastane, jak správně píšete, až doručíte plátci, takže si pak připnete potvrzení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 2. 2008 13:21
dobrý den,
v prosinci 2007 jsme klientovi vyfakturovali službu, která mu ale
neměla být vyfakturována......teď musím vystavit dobropis......prosím jak přesně mám postupovat......datum vystavení dnes a DUZP bude také dnes???.........dobropis mi musí
podepsat, já DPH musím pravděpodobně odvést v 03/08 (nikoliv
v 02/08)..........až po jeho podpisu že??...........je tento můj
postup správný??..............děkuji moc