Daňový doklad a dobropis

• (neregistrovaný)

28. 2. 2008 13:21

dobrý den,
    v prosinci 2007 jsme klientovi vyfakturovali službu, která mu ale
    neměla být vyfakturována......teď musím vystavit dobropis......prosím jak přesně mám postupovat......datum vystavení dnes a DUZP bude také dnes???.........dobropis mi musí
    podepsat, já DPH musím pravděpodobně odvést v 03/08 (nikoliv
    v 02/08)..........až po jeho podpisu že??...........je tento můj
    postup správný??..............děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 2. 2008 13:23

MS (neregistrovaný)

Re: daňový doklad a dobropis
      Pokud klient Vaší fakturu akceptoval, tak ano, postup je správný - DPH si budete nárokovat až po potvrzení dobropisu. Pokud klient fakturu neakceptoval, děláte jen storno faktury a pokud se nemýlím tak i dodatečné přiznání k DPH

• 28. 2. 2008 13:33

anonym (neregistrovaný)

Ve vašem případě se nejedná o vystavení dobropisu, ale o storno původní faktury, jelikož ke zd. plnění vůbec nedošlo. Storno FA nemusíte mít potvrzeno, ale musíte podat dodatečné DP k DPH za 12/2007. Stejně si bude muset podat dodatečné DP odběratel, pokud si DPH nárokoval v 12/2007 na vstupu. Neměl nárok na uplatnění odpočtu, jelikož nevznikla povinnost odvodu DPH na výstupu (nedošlo ke zd. plnění).

• 29. 2. 2008 8:40

VV (neregistrovaný)

Pokud skutečně nedošlo ke zdanitelnému plnění(fa byla vystavena omylem) tak souhlasím s předešlým příspěvkem. A pokud budete někdy vystavovat dobropis, tak DUZP se nevyplňuje, to nastane, jak správně píšete, až doručíte plátci, takže si pak připnete potvrzení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).