Společná zdanění manželů

• (neregistrovaný)

28. 2. 2008 18:56

prosím Vás, já jsem zaměstnaná a manžel OSVČ, chtěli bychom si zkusit vypočítat společné zdanění manželů. Jelikož mám nízký příjem a odpočet na dvě děti dle "potvrzení" my strhli pouze za celý rok 68 Kč. Mám ještě nějaké životní pojištění. Je to tak, že my nemůžou vrátit více než těch 68 Kč.

děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 2. 2008 19:33

H (neregistrovaný)

Re: Společná zdanění manželů
      Není, pokud budete uplatňovat společné zdanění, sečtou se vaše příjmy s manželovými a vy počítáte s danou polovinou a tu daníte, takže nakonec budete platit vyšší daň než jakou jste původně měla. H

• 28. 2. 2008 19:38

Klára (neregistrovaný)

chápu to prosím teda správně: takže když si uděláme SZM tak dejme tomu, že samostatně by manželovi vyšlo ke zdanění 7000 a když to rozhodíme společně tak to může být pro nás výhodné v tom, že on např. uhradí 2500 a já 2500?

• 28. 2. 2008 20:30

Lucie (neregistrovaný)

KDyž si uděláte SZM, tak si rozdělíte příjmy na polovinu a zaplatíte daň, každý z jedné poloviny příjmů, takže Vám vyjde zřejmě doplatek, ale manželovi zase vyjde docela velký přeplatek. Jestli chcete, tak se ozvěte na e-mail LigdayovaLucie@seznam.cz a já Vám se SZM pomůžu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).