Re: 2x uplatněná sleva na poplatníka
pokud jste neměl jiné příjmy, které by podléhaly dani, nejste povinen dělat si daňové přiznání. Pokud chcete uplatnit nějaké slevy na daňi, což asi ne, protože jinak by Vám jistě vyšel přeplatek, tak na to bodněte a dělejte mrtvého brouka. Když na to přijde FU při kontrole firmy, bude to jejich problém a ne Váš
Re: 2x uplatněná sleva na poplatníka
Nevím sice, proč si děláte daňové přiznání, když jste byl jen zaměstnanec, ale jinak je to věc Vašeho svědomí. Mzdová účetní udělala sice chybu, ale vy jste zaplatil menší daně a pokud na to FU ve firmě přijde, mzdovka to zaplatí ze svého..... kdyby to byly jiné firmy, tak na to FU stěží přijde, ale takhle si myslím,že je naděje velká.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 2. 2008 20:23
Dobrý večer,
dělám si sám příznání k DP FO. 1.1.-19.12.07 u jedné firmy od 20.12.07 druhé firmy. (Vysvětlím, původní zaměstnaval slovenská firma, založila pobočku v ČR a od 20.12. jsem dostal smlouvu u české firmy. Takže pro mě se nic nezměnilo - stejný zaměstnaval, stejná mzdová účetní, stejné peníze jako do 19.12.) Při vyplnění daňového přiznání mi vyšel DOPLATEK. Zajímalo mě proč? Tady jste mi poradili, abych prostudoval výplatnice, což jsem taky udělal. Zjistil jsem, že mi mzdová v prosinci uplatnila 2 x odpočet na poplatníka - ve výplatní pásce od slovenské firmy i ve výplatní pásce od české firmy. Proto mi zřejmě vznikl ten doplatek. Co teď s tím? To musím ten doplatek uhradit?
(Ještě upřesním, že slovenská firma má stálou provozovnu v ČR a dle mzdové odvádí zálohy v ČR, takže mám postupovat stejně jako kdyby to byla česká firma.)