Re: Spolecne zdaneni manzelu
Jakto, že to není kam napsat? Od zaměstnavatele přece máte potvrzení o zdanitelných příjmech, ve kterém musíte mít ty děti uvedené a že jste je uplatňoval jako vyživované pro účely daňového zvýhodnění od ledna do května, ne?
Re: Spolecne zdaneni manzelu
to sice mam, ale ve formulari na SZM se odecitaji pouze deti zijici ve spolecne domacnosti. A tuto podminku deti z byvaleho manzelstvi v tuto chvili nesplnuji, protoze ziji s byvalou manzelkou. Nebo je mozne je tam pro dane obdobi od ledna do kvetna napsat?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
29. 2. 2008 9:26
Dobry den,
v cervnu lonskeho roku jsem se rozvedl, ale az do kvetna jsem pobiral danovy bonus na sve dve deti, protoze prvni manzelka byla na materske a nemela zadny prijem. V prosinci lonskeho roku jsem se znovu ozenil, ma soucasna manzelka ma jedno dite a chteli jsme tedy uplatnit spolecne zdaneni. Jakym zpusobem mam ve formulari uvest danovy bonus na sve prvni dve deti na obdobi leden az kveten, ktery mi v te dobe dle zakonu nalezel, ale nyni ho nemam kam uvest? Neni preci mozne abych nyni prisel o celkem 5 tisic jenom proto, ze to neni kam napsat.
dekuji Petr