Re: Superhrubá mzda u DoPP?
Omyl-i u funkčních požitků(protože se letos odvádí ZP) se daň počítá ze základu tzv. superhrubé mzdy, pouze se nenavyšuje o SP, protože to se -zatím- neplatí.Ono totiž i když se to jmenuje superhrubá mzda-tak provýpočet daně u DPČ (protože jsou odvody SP a ZP)se tento pojem také použije.
J si nic neplete, má v tom docela jasno.Reakce byla na předchozí odpověď, ve které jak jsem pochopila(možná blbě) se v souvislosti se superhrubou mzdou děla rozdíl mezi mzdou a odměnou:jsou to dva různé pojmy a jede se stále stejně-což není pravda.Superhrubá mzda se neváže na druh činnosti-dohoda/mzda, ale na povinnost platit SP a ZP.Toť vše.
Chtěla jsem se zeptat, u dohody o provedení práce se
>>>>nepočítá daň ze supermzdy, ale klasicky jako dříve,
>>>>že?!
>
>J si nic neplete, má v tom docela jasno.Reakce byla na
>předchozí odpověď, ve které jak jsem pochopila(možná
>blbě) se v souvislosti se superhrubou mzdou děla rozdíl
>mezi mzdou a odměnou:jsou to dva různé pojmy a jede
>se stále stejně-což není pravda.Superhrubá mzda se
>neváže na druh činnosti-dohoda/mzda, ale na povinnost
>platit SP a ZP.Toť vše.
J. si jen špatně přečetla původní dotaz, nebo chce dát více informací i nám ostatním, tak dík.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 2. 2008 11:07
Chtěla jsem se zeptat, u dohody o provedení práce se nepočítá daň ze supermzdy, ale klasicky jako dříve, že?!