Vývoz-částky moc prosím,dost spěchá:o(

• (neregistrovaný)

29. 2. 2008 11:23

Dobrý den,
    moc prosím o radu v této zapeklitosti. My český plátce prodáváme německému plátci, zboží ale posíláme rovnou do Indie. Clít budeme my na naše proforma faktury. Němci nám pošlou originály faktur a ty pošleme ze zásilkou, snad se tam nedostanou i naše proformy:o( Takže v Indii snad budou clít na ty německé. Ted mi jde o to, jaké částky by měli být na těch našich proforma fakturách kvůli celním účelům tady v Cechách? Předpokládám, že by měli být stejné jako částky na finální faktuře za co budeme fakturovat Němcům... Je to tak? Může to být ale rozdílné? Němci to na těch svých asi nějak podhodnotili, tak by to bylo asi "divné"? Musí souhlasit vývoz evidovaný na celním úřadě cca s vývozem, který uvedu pro FÚ?
    Jsem z toho jelen...

Předem díky.
    El

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 2. 2008 14:03

Barbara (neregistrovaný)

Re: Vývoz-částky moc prosím,dost spěchá:
      Vývozce může být jen jeden,je to osoba která podává celní prohlášení a je vlastníkem zboží. Pokud jste vývozce vy, budete proclívat na Vašich fakturách, JSD nebo VDD bude pro Vás důkazem o vývozu. Na vývozním dokladu musíte být uvedeni jako vývozce, německá společnost jako kupující. Částka v daň přiznání musí souhlasit s vývozními doklady.
      Dá se říci, že prodáváte německé společnosti v Indii, nebo prodáváte německé společnosti, která zboží jako kupující odveze do Indie. To že máte přístup k německým dokladům, nemá žádný význam.

• 29. 2. 2008 14:35

El (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpověď, myslela jsem si, že to musí souhlasit. Jde to ale vůbec celně provést, abychom my jako vývozce vyvezli přímo do Indie ale v té Indii si to clili na základě německých dokladů a považovali tak za "dodavatele" německou firmu. Omlouvám se za tyto dotazy, ale nejsme v clení vůbec "kovaná".. teď mám opravdu na mysli jen otázku clení... fakturově to bude tak, že my prodáme Němcům a oni zase do Indie..
      Moc děkuji,
      El

• 29. 2. 2008 17:06

Barbara (neregistrovaný)

--
      Jak už jsem psala, vy podáváte celní prohlášení jakožto vlastník zboží, takže tam musí být Vaše údaje.
      Indové se budou zajisté řídit nějakými svými zákony - ale berme že to funguje všude přibližně stejně.
      Indická společnost tedy předloží německou fakturu k proclení a uvede německou firmu jako prodávajícího. Pro německou společnost to bude obchod tzv. "nedaňový" - mimo daňové území své země i EU. Kdyby se německá společnost rozhodla, že toto zboží prodá někde v třetí zemi ještě další společnosti před proclením, dostane se k indům a k proclení faktura, o které nemusíte ani vědět. Ve zkratce: ten kdo je uveden v jednom státě jako vývozce, nemusí být v jiném státě uveden jako dovozce. Firmy si běžně zboží před proclením různě prodávají. Je to v pořádku z hlediska osvobození při vývozu pod podmínkou, že vývoz(tzn přepravu do třetí země) provede vývozce, nebo kupující. (tzn.vy nebo němec). Snad jsem to moc nezamotala :-).Hezký víkend

• 3. 3. 2008 8:34

El (neregistrovaný)

Díky moc, jste zlatá....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).