Re: Daňový bonus
A proč ano? Vždyť FÚ neví, kolik jste měli odvést a kolik jste skutečně odvedli. To vše zjistí až z vašeho přehledu od sražených a odeslaných daních po skončení roku. Takže je zbytečné jim teď psát, že jste v minulém měsíci poslali o x Kč více a teď o x kč méně.
Re: Daňový bonus
souhlas, spíše je problém - no, problém ..., když není z čeho odečíst i nadále, mám teď novu fy, kde mají min.mzdu a díky zvýšeným slevám mi vyšel hned v prvním měsíci bonus a když to takto půjde dál, nebudu mít z čeho odečítat, tak nevím, zda počkat na konec roku nebo průběžně psát žádost na FÚ .. ? Sdělila jsem fy, ať mi řeknou, zda mají z čeho Z-cům vyplatit bonus či mám zažádat a zatím žádná odezva. Máte i s tímto zkušenost, pokud není z čeho odečítat, zda čekat nebo průběžně žádat. Myslím,že je to i věc fy, zda má na výplaty bonusu či nikoli, či na odvod jiné daně, nahoře jsem četla příspěvek, že lze zažádat o převod např. na DPH. Zatím vyčkávám, co bude chtít fy. Jak to děláte vy, pokud není z čeho odečítat ? Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 2. 2008 14:50
Zaměstnanci jsem v měsící únoru vyplatila ve mzdě daňový bonus. Ale na FÚ jsem odvedla celou zálohu na daň z příjmů aniž bych od ní daňový bonus odečetla. Můžu daň.bonus odečíst od záloh vyplacených v březnu? A Žádost nechám normálně vyplněnou, tj. vyplnaěný řádek 1 a 2, řádek 3 s nulou?
Nebo na tiskopise "Žádost..." mám vyplnit, že jsme daňový bonus vyplatili z vlastních finančních prostředků a požádat o vrácení? Ale to se mi moc nechce - žádat o FÚ o vrácení.