Re: Daňové bonusy-chybějící částka
>>>Prosím může mi někdo poradit, zda je možnost odečítat
>>>chybějící vyplacenou částku daňových bonusů z února
>>>do
>>>konce kalendářního roku z daně z příjmů zaměstnanců
>>>tak, jak je to umožněno u ročního zúčtování
>>>zaměstnanců.
>>>Děkuji za rady.
>>
>>Chápu to tak, že jste neodečetla bonusy při odvodu,
>>tudíž máte přeplatek ?
>Daňové bonusy byly vyšší než odvod daně. Napr. Daň.
>bonusy 2500, odvod 1500, tudíž mi FÚ dluží 1000. Chtěla
>jsem si to strhnout z normálních odvodů daně v průběhu
>roku.
>
aha, nemám s tímto zkušenosti, ale zde se často píše, že o bonusy se žádá, tak vyčkejte, snad někdo ještě poradí
>
Re: Daňové bonusy-chybějící částka
Mám stejný problém od ledna 08. Byla jsem na FÚ a bylo mi řečeno, že není problém si bonus odečíst třeba z DPH (DPH ponížit o bonus), jen se musí měsíčně vyjet žádost podle §35d odst.5 zákona o daních z příjmů o poukázání chybějící částky vyplacené plátcem........... .... - dopsat za b) Žádám o převedení na úhradu (může být jakákoli daň) a napsat částku. Takto můžu mít vyjeté třeba 4 žádosti za 4 měsíce a když tam bude dostatečný bonus k vrácení, tak se podají všechny 4 žádosti na FÚ , ale musí být samozřejmě napsáno, na jakou přesně daň chcete převést tento bonus.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 2. 2008 14:56
Prosím může mi někdo poradit, zda je možnost odečítat chybějící vyplacenou částku daňových bonusů z února do konce kalendářního roku z daně z příjmů zaměstnanců tak, jak je to umožněno u ročního zúčtování zaměstnanců. Děkuji za rady.