Dobrý den,
předpokládám, že jste neměla žádné další příjmy. Pokud se Vaše pracovní poměry nepřekrývaly a zároveň jste u obou zaměstnavatelů podepsala tzv. prohlášení k dani, máte právo požádat posledního zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování, tj. nemusela byste daňové přiznání podávat. Problém však je, že lze zaměstnavatele požádat do 15. února. Pokud tedy splňujete uvedené podmínky, doporučuji kontaktovat posledního zaměstnavatele a o provedení ročního zúčtování jej dodatečně požádat.
Pokud byste u zaměstnavatele neuspěla, můžete (ale nemusíte) podat daňové přiznání. Pro vyplnění můžete kontaktovat daňového poradce, popř. účetního či daňového odborníka.
Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2011 11:48
Dobrý den, poprvé budu dělat daňové přiznání a vůbec se v tom neorientuji. Minulý rok jsem od ledna do srpna byla student. V září jsem byla vedena na Úřadu práce a od 1.října jsem byla zasměstnána. 15.listopadu jsem změnila zaměstnavatele a od 23.12. jsem opět vedena na Úřadu práce. Co všechno tedy budu potřebovat pro daňové přiznání a kdo mi ho může udělat? Sama si opravdu netroufám. Předem děkuji za odpověď