Jak na daňové přiznání

• (neregistrovaný)

23. 2. 2011 11:48

Dobrý den, poprvé budu dělat daňové přiznání a vůbec se v tom neorientuji. Minulý rok jsem od ledna do srpna byla student. V září jsem byla vedena na Úřadu práce a od 1.října jsem byla zasměstnána. 15.listopadu jsem změnila zaměstnavatele a od 23.12. jsem opět vedena na Úřadu práce. Co všechno tedy budu potřebovat pro daňové přiznání a kdo mi ho může udělat? Sama si opravdu netroufám. Předem děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 2. 2011 23:09

bez přezdívky

Dobrý den,

předpokládám, že jste neměla žádné další příjmy. Pokud se Vaše pracovní poměry nepřekrývaly a zároveň jste u obou zaměstnavatelů podepsala tzv. prohlášení k dani, máte právo požádat posledního zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování, tj. nemusela byste daňové přiznání podávat. Problém však je, že lze zaměstnavatele požádat do 15. února. Pokud tedy splňujete uvedené podmínky, doporučuji kontaktovat posledního zaměstnavatele a o provedení ročního zúčtování jej dodatečně požádat.

Pokud byste u zaměstnavatele neuspěla, můžete (ale nemusíte) podat daňové přiznání. Pro vyplnění můžete kontaktovat daňového poradce, popř. účetního či daňového odborníka.

Hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).