Re: Zákon o pozemcích
>>Dobrý večer,chtěl bych vás poprosit o radu.Manželka
>>vlastní pozemek,ale problém je v tom,že přístupovou
>>cesta na ten pozemek vlastní někdo jiný.Mohli by jste
>>mne
>>napsat odkaz,kde bych to našel,hledal jsem to dlouho
>>a
>>nemůžu to nikde najít.....
>>
>>Moc všem děkuji za radu
Jde Vám o přístup na pozemek, nebo chcete cestu získat k pozemku do vlastnictví?
přístup- lze řešit odkoupením cesty od vlastníka, nebo smlouvou o zřízení věcného břemene, vložit do KN, případně užívat s tichým souhlasem vlastníka, i třeba za nějakou úplatu
- vlastnictví- odkoupením, darováním
- dále exituje institut vydržení, ale to asi není Váš případ
- další možnost je řešení soudní, těžko radit, není uvedeno dost podrobností
řeší obč. zákoník
>
>Zkuste napsat dotaz na pravnik@levnebydleni.cz.
Re: Zákon o pozemcích
++++++++++++++++++
Moc všem děkuji za odpovědi.....
Je to tak,že bychom rádi užívali přístupovou cestu na náš pozemek a to neomezeně,ale jak sem již psal,vlastník přístupové cesta dělá problémy a tím je náš pozemek bezcenný....Je vůbec nějaká možnost (např.soudní),abychom mohli užívat přístupovou cestu?
Do vlastnictví by jsme rádi,ale on to neprodá,bude radši lidi šikanovat.Když by jsme se tiše domluvili,tak by jsme např.postavili dům a on by čekal,až by jsme postavili a pak by nám přístup zakázal......Ještě jednou moc všem děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 3. 2008 21:09
Dobrý večer,chtěl bych vás poprosit o radu.Manželka vlastní pozemek,ale problém je v tom,že přístupovou cesta na ten pozemek vlastní někdo jiný.Mohli by jste mne napsat odkaz,kde bych to našel,hledal jsem to dlouho a nemůžu to nikde najít.....
Moc všem děkuji za radu