Re: Příjem zahraničí a SZM
----------------------------------------------
díky díky ještě ten řádek 322 těmi výdaji myslí pojistné zaplacené v zahraničí a tou daní se myslí jen tu co zaplatil na SKK ?
to znamená že pokuzd si vydělal jen 9500 tak tam bude jen polovina? Pořád jsem z toho nějaká zmatená a nerada bych udělala chybu
moc děkuji ještě za jednu radu
Já bych Vám zase nerada špatně poradila, takže jsem ještě jukla do Pokynů. Tam je uvedeno výdaje související s příjmy. Pojistné je výdaj, který souvisí s příjmy, takže bych je tam uvedla, samozřejmě polovinu.
A k řádku 323 je uvedeno, že skutečně jen daň zaplacená v zahraničí - z toho polovina v případě SZM.
Ještě mrkněte do Pokynů, já bych to udělala takhle.
strašně děkuji !!!!!
já jsem ty pokyny přečetla včera snad stokrát, ale nebyla jsem si jistá jestli to tak mám správně.
Ještě jednu radu potřebuji, nevíte, jak je to s tím bonusem , který mu byl vyplacen za ten jeden měsíc?
a bude uplatňovat slevu jen za jedenáct měsíců co pracoval tady nebo po celý rok ????
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 3. 2008 22:05
Prosíííím, copak nikdo nedělá SZM a zahraniční příjem nevím si rady...
s přílohou č.3 konkrétně řádky 321,322,323 chápu správně, že když má příjem ze zhraničí po přepočtu kurzem 9477,- tak do řádku 321 napíšu jen polovinu? a to samé u řádku 322 a 323 ?
klient pracoval 1/07 v SKK, kde mu byl vyplacen bonus na dítě 540SKK uvádí se tento bonus někdě v DAP samozřejmě v kč? a nebo se vyplní uplatnění slev na dítě za 12 měsíců
zbývající měsíce pracoval v CR a bonusem v zahraničí se nebudu zabývat
mooooc děkuji za každou radu