Re: vyúčtování daně-příloha č.2
A to se podává jen za ty zaměstnance, co nemají v ČR trvalý pobyt? Letos jsem nastoupila do jedné menší firmy a zaměstnávají 3 cizince, kteří mají 100% příjmu v ČR, ale neodevzdala jsem přílohu č. 2. Musím udělat i za předchozí roky, bývalá externí účetní ani jeden rok neodevzdala př. 2 a měli výše uvedené cizince.
Příloha se podává za nerezidenty. Přílohu musíte odevzdat. Co se týče minulých let nevím,optala bych se na FÚ.Podotýkám že vyúčtování za zaměstnance s povinnými přílohami mělo být podáno do 20.2.2008
Ne. Pvažují se za nerezidenty-podléhají zákonům v Polsku-přečtěte si mezinárodní smlouvu v Polskem. Tam zjistíte, že jejich střediskem zájmu je PL tedy má zde rodinu atd.To že se zdržuje u nás ještě z něho nedělá našeho rezidenta. Znovu-důležitá je smlouva s Polskem. Také jsem měla v zam.poláky ale na HPP a na FÚ mi říkali, že i když jsou převážně u nás, podléhají PL.zákonům a jsou tudíž naši nerezidenti.Pokud byl u vás zaměstnán po celý rok 2007 dá se předpokládat, že měl 90% všech celosvětových příjů u nás. tak si může u nás podat přiznání, toť vše. O dohodě nevím, snad se uvádí do přílohy, ale tuto zkušenost nemám-DPP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 3. 2008 14:38
zaměstnankyně firmy má trvalý pobyt na Slovensku (nevím zda má příjmy i na Slovensku),musím k vyúčtování daní za firmu vyplnit i přílohu č.2?